Jdi na obsah Jdi na menu
 


30.5.2009 Veselí nad Lužnicí - II. kolo požárního sportu

23. 1. 2011

          Na okresní soutěž se holky moc těšily a náladu jim nezkazil ani déšť, který provázel celý soutěžní den. Po orvních dvou disciplínách, štafetě- 4x100m překážek, kterou jsme s přehledem vyhrály a třetím místě v bězích na 100m překážek jednotlivců, jsme byly na průběžném prvním místě. to bylo překvapením nejen pro nás, ale i pro ostatní tými. Pak přišel na řadu požární útok.V něm jsme nastoupily s naší stříkačkou, která v porovnání se stroji ostatních družstev vypadala jako starý oprýskaný trabant mezi novými luxusními mercedesy, a vysloužily jsme si obdiv jak uznalý, tak posměšný, že jsme s touto mašinou postoupily na okres. V požárních útocích se nic nečekaného nestalo a naše družstvo skončilo na posledním místě.Po vynikajícím začátku v soutěži jsme se umístily na konečném čtvrtém místě, které bylo pro některá naše děvčata zklamáním, zvláště když nás při shodném součtu bodů připravil o třetí místo právě požární útoku. I tak je to pěkný výsledek a úspěchem byl už samotný postup na okres.

          Ve druhém kole požárního sportu běží štafety 8 závodnic, proto jsme se posílily třemi děvčaty z našeho okrsku. Míša a Venddulka (obě z Makova) a Zuzka (jistebnice), v tento den zapomněly, že ještě před týdnem mezi sebou soupeřily v okrskové soutěži každá za svůj SDH, a bojovaly s maximálním nasazením nejen za SDH Smrkov, ale za celý jistebnický okrsek. Zuzka Bojková si doběhla pro stříbrnou medaili v přeboru jednotlivců a stala se tak druhou nejrychlejší hasičkou okresu Tábor v bězích na 100m překážek. Dáša Sehnalová skončila pátá.

          Díky skupině fanoušků, kteří za námi dorazili a také pikovskému družstvu mužů, obhajujícímuloňské prvenství se holky staly nejpovzbuzovanějším družstvem na soutěži. My jsme samozřejmě fandily Pikovu při jeho pokusech. Asi proto si každý, kdo se ptal ,,a kde ten Smrkov vlastně je?", zároveň sám odpovídal ,,to je někde u Pikova, že jo?". Přece jen Pikov už na opkrese soutěží poněkolikáté a patří k favoritům této soutěže. Letos mu však po vyhrané štafetě a stovkách zhatila šance na postup do krajského kola vytržená hadice z půlspojky v požárním útoku.

Výsledky soutěže:

               SDH      součet bodů       
1. Moraveč u Ml. Vožice                7
 2. Zhoř u Tábora                8
 3. Horní Světlá                9
 4. Smrkov                9
 5. Zárybničná Lhota               12

Přebor jednotlivů v běhu na 100m překážek:

     

pořadí
kolektiv čas
 1. Šandová Martina
 Zhoř u Tábora    21,62s
 2. Bojková Zuzana  Smrkov    22,06s
 3. Cardová Daniela
 Horní Světlá    22,12s
 4. Široká Aneta
 Zhoř u Tábora    22,15s
 5. Sehnalová Dagmar  Smrkov    22,24s
     
14. Svatošová Jaroslava  Smrkov    23,68s
21. Müllerová Lenka  Smrkov    26,19s
24. Lacinová Michaela  Smrkov    27,54s
29. Švecová Vendula  Smrkov    34,88s

.