Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.7.2010 Želeč - noční soutěž v PÚ

29. 1. 2011

          Když jsme v podvečer vyjížděli ze Smrkova, začala se obloha zatahovat. S blížícím se cílem naší cesty, kterým bylo želečské fotbalové hřiště, nás čím dál více obklopovaly černé mraky a v dálce se blýskalo. Ještě v momentě kdy příjížděly opožděné sbory a divily se, že neprší zatímco za lesem je velký slejvák až musely zastavovat auta, jsme věřili, že se bouřka Želči vyhne. Avšak nedlouho po zahájení se dostavil hustý déšť, který v průběhu soutěže sílil.

          Soutěžilo se jen na dvě béčka ve dvou kategoriích. Kategorie B pro neupravené stříkačky PS 12 na široké hadice. Kategorie A pro sportovní stroje s úzkými hadicemi. My jsme přihlásili družstvo mužů i žen do obou. První z našich družstev šli na řadu muži v kat. B. Ovšem než jsme provedli útok, stala se nám nepříjemná věc. Když jsme nesli stříkačku na základnu, zakopl jsem o hadici a padnul  i s mašinou. Kolega na mé straně ji neudržel a pustil. Bohužel ti na druhé straně ji nepustili a v momentě, kdy jsem se snažil všechno zachránit ji na mě převrátili. Je to mrcha těžká! Naštěstí pro mě nebylo v dešti možné určit kde co bolí a odkud teče krev. A tak jsem vstal a táhnul dál. Mnohem hůř dopadla mašina. Sesbírali jsme zurážené součástky a zkusili ji nastartovat. Kupodivu chytla, ale už nešla chcípnout a tak nás rozhodčí i s nastartovanou pustili na základnu. Útok se nám celkem zdařil a výsledným časem 28,06s jsme získali pohár za třetí místo. Rychle jsme smotali hadice a připravovali je zpět k základně, protože nnás hned čekal druhý pokus tentokrát v kat. A. Ten už se tolik nepovedl. Nebyl špatně rozběhnutý, ale v momentě kdy měla voda profrčet rozdělovačem, z něho vyletělo béčko. Po několikavteřinovém boji se povedlo spoj provést a útok dokončit. Tímto výkonem jsme dokázali porazit jenom tými, které útok nedokončili.

          Po nezdařeném útoku jsme přehodnotili situaci a dohodli se, že holky nenastoupí k pokusu v kategorii A. Důvodů bylo několik - holky dostaly trošku strach ,déšť byl stále silnější a byly promočené na kost, vše klouzalo, dopředu nebylo skutečně moc vidět a hadice byly nabakané vodou. Navíc s naším vybavením by stejně neměli šanci na přední umístění, protože úzké hadice nemáme a stříkačkou se s ostatními sbory také nemůžeme rovnat. Nakonec se ukázalo toto rozhodnutí jako správné. Holky si pokusem v kategorii B vyběhly druhé místo. K tomu nám pomohla i vypůjčená Pája Cmuntová z Borotína, která perfektně nabrala. Ani mužské družstvo nebylo kompletní a v obou útocích s námi běžel na levém proudu Lukáš Tejnor z Pikova.

          Uklidili jsme stříkačku, hadice a už jsme se těšili do teplých, ale hlavně suchých postýlek. Přesto jsme trpělivě vyčkali na vyhlášení výsledků, aby si velitelé obou našich družstev došli pro krásné poháry za druhé a třetí místo.

Ženy: Věrka Ďurišová, Pája Cmuntová (SDH Borotín), Jarka Svatošová, Peťa Nováková, Zuzka Soldátová, Klárka Malenická a Barča Malenická.

Muži: Jakub Tomeček, Michal Ďuriš, Aleš Malý, Pavel Svatoš, David Novotný, Lukáš Tejnor (SDH Pikov) a Arnošt Müller.

Výsledky:

          ženy kategorie B  

muži kategorie A  

 
 1. Daměnice  32,39s      1. Pikov  18,31s     
 2. Smrkov  34,49s  2. Košice A  18,44s
 3. Borotín  44,42s  3. Jaronice  18,60s
 4. Sudoměřice u Bechyně  48,60s  4. Ústrašice  21,07s
 5. Noskov  54,95s  5. Skalice  21,33s
     6. Želeč  21,63s
         muži kategorie B    7. Zhoř u Tábora  22,03s
 1. Daměnice  22,80s  8. Řepeč  22,72s
 2. Vesce  25,43s  9. Mirošov  23,20s
 3. Smrkov  28,06s 10. Košice B  27,70s
 4. Noskov  28,74s 11. Obrataň  30,05s
 5. Mirošov  46,08 12. Chlum u Třeboně  32,01s
 6. Sudoměřice u Bechyně  60,43s 13. Daměnice  34,98s
 7. Srlín      N 14. Smrkov  39,26s
    15. Stoklasná Lhota         N
          Záribničná Lhota         N
          Kamenice nad Lipou         N

                                                                                                       Nemlich