Jdi na obsah Jdi na menu
 


16.7.2011 Řevnov - výročí 120 let SDH

17. 7. 2011

           Hasičská soutěž v Řevnově byla druhou v letošní sezoně kam vyjela všechna tři naše družstva. Už to samo o sobě považujem za úspěch. Každé družstvo si ale muselo někoho vypůjčit. S muži nad 35 let běžel rozdělovač Fanda z Orlova, holkám vypomohla Pája z Borotína a s muži I šel rozdělovač Jirka z Pikova.

          Do Řevnova se sjelo 31 družstev. Všechny kategorie běžely na dvě béčka a ani tentokrát se nejednalo jen o klasický útok. Po odstartování museli čtyři členové družstva vypít tuplák piva takzvaným kombajnem a teprve potom všichni vyrazili směrem k základně. Jako první se z našich družstev postavili na start muži nad 35 let. Útok se jim vydařil a časem 34,06s zvítězili ve své kategorii. Tímto časem by se umístili na třetím místě i mezi muži I.

        Dalším smrkovským družstvem, které se představilo v soutěži byly ženy. Ale ještě před útokem našeho družstva si zaběhla Jarka s Haninou požární útok s holkama z Borotína. Ty měly velké problémy dát se dohromady. Pokus borotínských děvčat, který byl prvním a možná i posledním v letošní sezoně však dopadl špatně. Pája sice zúročila vše, co se na trénincích s námi naučila. Půjčila si i naše savice a věřila, že s Haninou u mašiny a Jarkou na rozdělovači dosáhnou dobrého výsledku. Jenže jejich proudařky nejsou na tak rychlý útok připraveny a díky špatnému poskládání hadic na základně neměly šanci doběhnout k terčům.  Po několika vteřinách marného boje ruplo  kousek od rozdělovače béčko, načež rozdělovač nepěkně dobil Járu. Naštěstí to Jarka rozchodila a hned se postavila na start s naším družstvem. Holky předvedly pěkný útok a ve své kategorii suveréně zvítězily. Časem 34,83s dokázaly porazit 27 družstev včetně 22 mužských a v celkovém pořadí by obsadily 4. místo.

          Poslední z našich šli na start muži I. Jako vždy jsme nemohli poskládat kompletní družstvo a i když jsme si půjčili Jirku k rozdělovači pořád nám dva lidi chyběli. A tak padlo rozhodnutí, že to zkusíme jenom v pěti. Jak jsme řekli, tak jsme také udělali. Časem 41,08s jsme obsadili čtvrté místo ve své kategorii a celkově jsme dokázali porazit 18 mužských týmů. Samozřejmě, že jsme si vyslechli od ostatních smrkovských hasičů, že to byl nerozum a co jsme si vlastně chtěli dokázat a proč jsme se nedoplnili alespoň holkama, protože kdyby jsme šli v plném počtu tak jsme skončili na třetím nebo druhém místě a možná by jsme atakovali i příčku nejvyšší. Jenže zrovna tak by se ve snaze být, co nejrychlejší  mohlo něco pokazit a dopadli bychom daleko hůř. Navíc se nás všech pět shodlo na tom, že si daleko více vážíme čtvrtého místa dosaženého v pěti lidech, než třetího nebo druhého místa v sedmi. To také potvrdili rozhodčí, kteří při vyhlášení výsledků soutěže ocenili a vyzdvihli náš výkon.

           V průběhu dne proběhla ukázka vyproštění zraněných osob z auta profesionálními hasiči z Tábora a prohlídka nejmodernější techniky, včetně hasičského automobilu. Hasiči pro děti vyrobili obrovské množství pěny, ve které se nejvíce vyřádil Kuba s Míšou. Mezi dětmi vypadali jako dva obři. Navíc se při svých radovánkách nepustili kelímku s pivem, ale hlavně, že se kluci vyblbli.

           Po odběhnutí posledního útoku měli pořadatelé připravenou ještě jednu samostatnou disciplínu. Stejně tak, jako mají některé státy svůj národní sport a jsou v něm nejlepší, mají řevnovští hasiči přetahování lanem. Pro toho, kdo je ještě neviděl v akci můžu říct, že už při jejich nástupu k přetahování běhá mráz po zádech. Přirovnání se nabízí s novozélandskými ragbysty, kteří nahánějí hrůzu soupeři před utkáním. Do této soutěže se přihlásilo osm týmů.  Mezi nimi nechyběli naši kluci. Domácí se do turnaje nezapojili - zatím. Soutěž proběhla vyřazovacím způsobem. K prvnímu přetahování nastoupili kluci proti Sudoměřicím a zvítězili. Pak je čekali naši sousedé z Orlova. Boj to byl urputný a vyrovnaný. Přetahovali se dlouho a chvilkami to vypadalo, že mají Orlováci navrch, ale nakonec kluci dokázali zvítězit a postoupit do finále. V tom podlehli týmu z Jeníčkovi Lhoty. Pak přišel okamžik pro řevnovské borce, kteří přijali výzvu od vítěze z J. Lhoty. Jak se dalo předpokládat, žádný velký nervák to nebyl. Řevnováci s vítězi turnaje zametli během pár vteřin a bylo po všem. Dost zklamané byly ženy ze Řevnova, protože se žádný jiný ženský tým nepřihlásil a tudíž neměli koho porazit.

          Na soutěži se nám velice líbilo a to nejen díky tomu, že jsme vyhráli dva poháry za první místo. Za krásného počasí jsme pod širým nebem v příjemné atmosféře slavili s řevnovskými hasiči jejich výročí dlouho do noci.

Sestavy:

muži I: Michal Ďuriš ml., Pavel Svatoš, Jiří Pejša (SDH Pikov), Jakub Tomeček a Jiří Malý ml.

muži II: Josef Mrva, Michal Ďuriš st., Pavel Svatoš, Miloslav Svatoš, František Novák (SDH Orlov), Arnošt Müller a Antonín Novotný ml.

ženy: Věrka Ďurišová, Pája Cmuntová (SDH Borotín), Hanina Kačírková, Lucka Müllerová, Jarka Svatošová, Barča Malenická a Klárka Malenická

výsledky:

                      ženy   
   čas                       muži I    čas
 1. Smrkov  34,83s  1. Pikov  31,79s
 2. Červené Záhoří  42,01s  2 . Orlov  33,60s
 3. Radimovice u Tábora  51,93s  3. Košín  36,75s
 4. Ratibořské Hory  60,50s  4. Smrkov  41,08s
 5. Řevnov  73,10s  5. Hoštice  43,07s
 6. Borotín       N  6 . Ratibořské Hory  43,62s
     7. Borotín  44,28s
                       muži II    8. Libenice  45,10s
 1. Smrkov  34,06s  9. Červený Újezd  46,06s
 2. Řevnov  36,35s 10. Řevnov  47,60s
 3. Červené Záhoří  36,94s 11. Podolí  47,78s
 4. Stoklasná Lhota  46,59s 12. Jeníčkova Lhota  51,41s
 5. Sudoměřice u Tábora  47,19s 13. Kamenná Lhota  56,28s
 6. Moraveč  49,56s 14. Beranova Lhota  59,34s
 7. Červený Újezd  53,97s 15. Chotoviny  66,59s
 8. Chotoviny  58,53s 16. Sudoměřice u Tábora       N
 9. Orlov  63,37s    

 

 

Náhledy fotografií ze složky 16.7.2011 Řevnov - výročí 120 let SDH